Her kan du læse de oftest stillede spørgsmål og svar.

Hvordan virker Earfold?

Earfoldimplantatet er formet som en bue. På dagen hvor du skal have behandlingen, indsætter kirurgen implantaterne under lokalbedøvelse, det hele tager max 20 minutter. Kirurgen indsætter implantaterne i øret ved hjælp af en lille håndholdt stilet, der holder implantatet fladt. Når stiletten slipper implantatet får det sin buede form igen, og retter dermed dit øre i den vinkel I var enige om til forundersøgelsen. Du kan med det samme se resultatet og restitutionen er meget hurtig. Der vil være lidt hævelse og blå mærker i ca. en uge. Det er ikke nødvendigt med plaster eller forbinding.

Kan Earfold bruges til alle typer stritører?

Earfold er designet til personer, som mangler den antiheliske fold, hvilket er årsagen til de fleste udstående ører. Men i nogle tilfælde stritter ører på grund af en dyb concha (øreskål) og i så fald er Earfold måske ikke rigtig for dig. Kontakt os for at få en vurdering.

Kan Earfold bruges til børn?

Ja, Earfold er designet til at behandle udstående ører hos børn på syv år og derover. For mere information om Earfold og børn, klik her.

Hvad er Earfold lavet af?

Earfold er en tynd, buet metalstrimmel fremstillet af nitinol. Nitinol er en letvægtslegering lavet af titanium og nikkel, og anvendes ofte til medicinske formål. Earfold er kun 5 mm bredt, 15 mm langt og ca. 0,15 mm tykt, og vejer 0,068 gram. Den er belagt med 24 karat guld for at reducere synligheden under huden.

Kan man selv bestemme hvordan ens ører skal se ud med Earfold?

Til forundersøgelsen kan du bestemme, hvor langt du vil have dine ører rettet ind. Du og kirurgen beslutter, hvor implantaterne skal placeres ved hjælp af små midlertidige markører kaldet Prefold, så du har maksimal medbestemmelse over det endelige resultat.

Hvor lang tid tager det at indsætte Earfoldimplantaterne?

Earfold er designet til hurtigt og nemt at rette stritører. Det tager højst 20 minutter at fuldføre hele behandlingen for to ører.

Kan ørerne bevæge sig efter implantaterne er sat på?

Earfoldimplantaterne er lavet af en let metallegering kaldet nitinol, et super elastisk materiale. Så dine ører kan stadig bevæge sig på en naturlig måde uden at Earfold mister sin form.

Er Earfold permanent?

Earfoldimplantaterne er biokompatible og er designet til at blive permanent på plads. Når det er sagt, hvis du af en eller anden grund ikke er helt tilfreds med Earfold, kan implantatet fjernes. Tal med din Earfoldspecialist hvis du vil vide mere om mulighederne for at få fjernet dem igen.

Kan jeg få en allergisk reaktion på Earfoldimplantaterne?

Implantater er lavet af en letmetallegering kaldet nitinol, belagt med 24 karat guld for at reducere synligheden under huden. Begge stoffer anvendes meget i mange andre sundhedsplejeprodukter, fordi de er biokompatible (dvs. de ikke reagerer negativt inde i kroppen). Nogle er allergiske overfor mange forskellige stoffer og hvis du mener, at du kan være allergisk overfor nogen af ​​de metaller, som implantaterne er lavet af, skal du tale med specialisten om det, inden du gennemfører behandlingen.

Er det nødvendigt med en sygemelding efter behandlingen?

Nej, ikke nødvendigvis. Earfoldproceduren er designet til at være minimal invasiv, tager typisk max. 20 minutter for begge ører og udføres under lokalbedøvelse. Smerterne varer typisk i 24-48 timer, og der kræves ingen bandager, så du bør kunne komme tilbage til arbejde, så snart du har det godt.

Kan der komme ar?

De fleste former for koventionelle stritøreoperationer efterlader et ar bag øret. Earfold kræver kun et lille snit (otte til ti millimeter langt) og giver minimale ar. Ofte er arrene væk efter et par måneder.

Kan man se implantatet under huden?

Nej, Earfold er belagt med 24 karat guld, så det er stort set usynligt under huden.

Er der bivirkninger ved Earfoldbehandlingen?

Sammenlignet med konventionel stritørekirurgi er der generelt færre risici. Se sammenligning herunder.

Overvejelser

Operationsvarighed:

Smerter:

Blødning:

Hovedforbinding:

Hævelse:

Ar:

Recidiv:

Naturligt resultat:

Alder:

Infektionsrisiko:

Pris:

Earfoldmetoden

5-20 minutter

+

Ingen

Ingen

+

Ingen

Ingen

100 %

Fra 6 år

1 %

Ca. 25.000 kr

Alm. kirurgi

1-1,5 timer

+++

10 %

Ingen/pandebånd

+++

Max. 2 cm

8-12 %

60-70 %

Fra 8 år

1 %

14.600 kr

 

%d bloggers like this: